ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
O Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου, στα πλαίσια των πολιτιστικών του εξορμήσεων θα πραγματοποιήσει 3ήμερη εκδρομή στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2019 στην Τρίπολη-Καλαμάτα-Μεθώνη-Κορώνη- Πύλο- Αρχαία Ολυμπία, Πάτρα..
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945825115 και 6979257039
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής έχει ώς εξής:
EFSTATHIOU TRAVEL :: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Κ. Καρτάλη 95, Βόλος, ΤΚ 38333
Τηλ/νο: 2421038838, FAX: 2421033378
www.efstathioutravel.gr
3ήμερη εκδρομή
8/11 – 10/11/19
1η ημέρα: Βόλος – Τρίπολη - Καλαμάτα
Συγκέντρωση και αναχώρηση και δια μέσου Λαμίας, στάση για καφέ, συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την Τρίπολη ή γνωστή με το ιστορικό της όνομα Τριπολιτσά. Μία σύγχρονη πόλη με νεοκλασσικά κτίρια, παραδοσιακά σπίτια, μεγάλες πλατείες, καταπράσινα πάρκα. την μεγαλύτερη Ελληνική κατά πολλούς πλατεία Άρεως, με το άγαλμα του Κολοκοτρώνη να δεσπόζει. Εντυπωσιακά είναι το δικαστικό μέγαρο, το θέατρο αλλά και οΙ.Ν Αγ.Βασιλείου, με το επιβλητικό τέμπλο έργο του Τσίλερ. Αναχώρηση με κατεύθυνση την Καλαμάτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Καλαμάτα - Κορώνη – Μεθώνη – Πύλος
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε να γνωρίσουμε δύο καστροπολιτείες της Μεσσηνίας ξεκινώντας από την Κορώνη, την παραλιακή κωμόπολη που είναι στεφανωμένη με το επιβλητικό Βενετσιάνικο φρούριο. Επίσκεψη στον χώρο του κάστρου και στο μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη που βρίσκεται στην είσοδο του κάστρου.
Συνεχίζουμε για την όμορφη Μεθώνη με το κάστρο της, ένα από τα επιβλητικότερα και μεγαλύτερα της Πελοποννήσου στολισμένο με ανάγλυφα, με θυρεούς και επιγραφές και με πύλες περίτεχνα διακοσμημένες. Στη νότια άκρη του κάστρου προς τη μεριά της θάλασσας, το Μπούρτζι, το μικρό οχυρωμένο νησάκι καθώς και τα νησιά Σαπιέντζα και Σχίζα.
Κατόπιν αναχωρούμε για την ιστορική πολιτεία, την Πύλο ή αλλιώς Ναυαρίνο. Βόλτα στην παραλία της με το νησιώτικο χρώμα, με τα διώροφα αρχοντικά με τις χαρακτηριστικές καμάρες και την πλατεία με τα κανόνια και τον πανύψηλο γεροπλάτανο. Στο κέντρο του λιμανιού το Μαραθονήσι και απέναντι το νησάκι Σφακτηρία. Γεύμα εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το απόγευμα επίσκεψη και βόλτα στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Αρχαία Ολυμπία - Πάτρα
Mετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Αρχαία Ολυμπία. Σε ένα τοπίο που μαγεύει με την ομορφιά και την ηρεμία του, στην καταπράσινη κοιλάδα, ανάμεσα στους ποταμούς Αλφειό και Κλάδεο, βρίσκεται ένας από τους αρχαιότερους χώρους της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, η Ολυμπία. Κατοικήθηκε από την προϊστορική εποχή και γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου η αρχή τους χάνεται στους μυθικούς χρόνους και λάμβαναν μέρος Θεοί, ημίθεοι και ήρωες. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο (έξοδα εξ ιδίων).
Κατόπιν συνεχίζουμε για να καταλήξουμε στην Ναύπακτο με το Βενετσιάνικο κάστρο στην κορυφή του λόφου και τη θαυμάσια θέα προς τον Πατραϊκό κόλπο, το μικρό στρογγυλό λιμάνι με τους Βενετσιάνικους πύργους και του προμαχώνες. Έπειτα παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις και το βράδυ θα φθάσουμε στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις.
Τιμή κατ΄ άτομο : 140€ σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή σε μόνόκλινο: 180€
Περιλαμβάνει :
Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν
Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Ακτή Ταΰγετος
Πρωινό
Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Αρχηγό – Συνοδό γραφείου
Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
Τοπικοί δημοτικοί φόροι και ότι αναγράφεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό